Holistische EMDR

“When things change inside you, things change around you”!

In november ga ik de opleiding “Holistische EMDR (Eye Movement, Desensitisation & Reprocessing)” volgen.

Hoe is de werking te verklaren?
Het lukt je brein niet goed om tegelijkertijd te denken aan een nare gebeurtenis en zich te concentreren op de afleidende stimulansen. Het denken aan de gebeurtenis kost relatief veel geheugencapaciteit en je concentreren op de afleidende stimulansen ook. Door deze concurrentie krijgt de nare gebeurtenis weinig ruimte. Want je werkgeheugen raakt overvol.

Er ontstaat zo een nieuw evenwicht, de herinnering vervaagt en het terugdenken aan de herinnering is minder pijnlijk en emotioneel. Dit leidt ertoe dat de emotionele lading en de kracht van de nare herinneringen afneemt. Ook kunnen er spontaan nieuwe, minder onprettige gedachten of inzichten ontstaan. 

De meeste mensen hebben wel iets meegemaakt dat (onbewust) invloed heeft op stemming, gedrag en levensgeluk. Zowel van recente gebeurtenissen, als van vele jaren terug.
Een trauma hoeft men zich niet bewust te zijn. Nare ervaringen, ook uit de babytijd, kunnen levensvreugde en zelfvertrouwen nu nog sterk beïnvloeden.

Uit steeds meer onderzoek komt naar voren dat EMDR ook effectief kan zijn bij andere klachten. EMDR kan je bijvoorbeeld ook helpen bij:

  • angstklachten
  • negatief zelfbeeld
  • depressie
  • eetstoornis
  • chronische pijn
  • verslaving

De EMDR sessie wordt zittend gedaan. Met behulp van o.a. een biosensor ga ik de juiste toepassing testen en eventueel ondersteunende behandelingen maar uiteindelijk ben jij degene die aangeeft wat wel en niet goed voelt.

Psychologen, ziekenhuizen en andere zorgverleners passen de EMDR techniek dan ook steeds meer toe vanwege het bijzondere snelle en blijvende resultaat. 

Omdat ik al het geleerde ga inzetten kan ik je optimale ondersteuning geven in jouw proces zodat jij weer in je kracht komt te staan. Ik kan je helpen voor doorbraken en dat jij kunt breken met die oude energie slurpende patronen.

Met het tot rust brengen van gevoelens van paniek en angst, en gedachten van ontmoediging en onzekerheid, wordt het gehele chakra systeem positief beïnvloed. 

Uiteraard is er ook aandacht voor de juiste nazorg maar het is belangrijk dat je thuis ook zelf aan de slag gaat!

Wilt u meer weten? Neem vooral contact op!


CONTACT