Mijn Werkwijze

Een EMDR sessie wordt meestal zittend gedaan en duurt bij volwassenen ongeveer 2 uur maar dat is vooraf niet te zeggen.

Met behulp van o.a. een biosensor ga ik de juiste toepassing testen en eventueel ondersteunende behandelingen maar uiteindelijk is de cliënt degene die aangeeft wat wel en niet goed voelt.

Ik laat de cliënt terugdenken aan de gebeurtenis: de beelden, gevoelens, geur en gedachten.
In combinatie met een eenvoudige links-rechts beweging met de ogen, handen, voeten of door een (klik)geluid worden deze gedachten, beelden en gevoelens stap voor stap losgekoppeld en vervangen door de gewenste beelden en overtuigingen. Je kunt breken met die oude energie slurpende patronen en met het tot rust brengen van gevoelens van paniek en angst, en gedachten van ontmoediging en onzekerheid, wordt het gehele chakra systeem positief beïnvloed. 

Iedereen met een redelijk stabiel psychisch en emotioneel leven kan met Holisische EMDR worden behandeld.

Na afloop wordt met de biosensor getest of er nog meer trauma aanwezig is en kan eventueel nog een vervolgsessie gepland worden.
De dag na de sessie volgt nog een contactmoment (via Whatsapp) om te kijken of er eventueel nazorg nodig is maar het is belangrijk dat je thuis ook zelf aan de slag gaat.

Het is niet altijd mogelijk om een trauma te behandelen. Trauma kan tot doel hebben een transformatieproces in gang te zetten.

Een holistische EMDR sessie wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars.

Bij psychische en/of emotionele labiliteit is EMDR bij een psycholoog aan te bevelen.


Wilt u meer weten? Neem vooral contact op!

 


CONTACT