Stervensbegeleiding

“De dood moet zo mooi zijn. Liggen in de zachte bruine aarde, met het gras wuivend boven je hoofd, en luisteren naar de stilte. Om geen gisteren te hebben, en geen morgen. Om de tijd te vergeten, om het leven te vergeten, om vrede te hebben.”

Oscar Wilde

Stervensbegeleiding start nu in het voorjaar 2022 doordat er door Corona te weinig inschrijvingen waren.

Er rust in onze maatschappij een taboe op de dood!

De dood is eng en verdrietig en zorgt voor pijn. Het liefst stoppen we de dood zo lang mogelijk weg en laten we het geen deel uitmaken van ons dagelijks leven.
Als maatschappij hebben we onze doden ­uitbesteed aan uitvaartcentra op “buitenterreinen” en op die manier letterlijk op afstand geplaatst. Wij willen de dood niet in de ogen kijken.

Als gecertificeerd Stervensbegeleider wil ik graag zo breed mogelijk helpen en voorbereiden in de laatste fase rondom verlies, rouw en sterven voor overledene en nabestaanden.

De ontspannende energie van Reiki kan een steentje bijdragen voor het geestelijk welzijn het kan verzachtend werken op emoties. Door daar meer balans in te brengen zal er rust kunnen ontstaan. Het lichaam en de geest kan zich klaarmaken voor de fase die gaat komen en kan de persoon wellicht makkelijker loslaten en overgaan.

Wilt u meer weten? Neem vooral contact op!


CONTACT