Mijn Werkwijze

Reiki is een 2500 jaar oude Japanse healingstechniek van universele levensenergie die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert.

Ik ben Reiki- en Shamballa Master. Om jou weer in balans te brengen, je energie te laten stromen en blokkades op te ruimen ga ik aan de slag met een zeer uitgebreide energetische behandeling.


De behandeling wijkt af van de traditionele behandeling.
Het is een combinatie van Reiki, Shamballa, klankschaalsessie, magnetisme, Shiatsu aanraking en ontspannningsoefening en een korte coaching van de ademhaling.
Alle mooie ingrediënten van mijn opleidingen heb ik in deze behandeling gestopt!

 

Deze ontspannende ervaring zal jou in staat stellen om de verbinding met jezelf opnieuw aan te gaan. De behandeling geef ik in een veilige en vertrouwde omgeving.

De behandeling neemt tenminste 45 minuten in beslag.
Voor de behandeling zal ik je vragen een glas water te drinken. Je hoeft je niet uit te kleden, ik zal hooguit aan je vragen je schoenen bij binnenkomst uit te trekken en ringen, (zware) kettingen, horloge en bril af te doen.

Ik zal de behandeling beginnen met een korte ontspannings/ademhalingsoefening die ik met een klankschaalsessie zal begeleiden. Omdat geluid in golven beweegt en jij grotendeels uit water bestaat, zullen de klanken je zachtjes heen en weer wiegen. Elke cel, alle weefsels en organen worden in zachte trilling gebracht. De trilling kan iets bij je in beweging brengen, ontspannen of stimuleren.

 Je zult merken dat wanneer je gestrest bent, je hoog in de borst ademt.
De klankschaal nodigt mensen uit naar zichzelf te luisteren en kan ondersteunen om de geest tot rust te brengen.

De healingbehandeling gaat nu beginnen.
Ik zal mijn handen intuïtief op je lichaam leggen. Deze handopleggingen zullen voor een bepaald aantal minuten duren.

Het is moeilijk om uit te leggen wat een healingbehandeling is
omdat het niet zichtbaar is wat er gebeurt.
Typische gevoelens kunnen zijn: een warme of koude stroming en lichte tintelingen. Het lichaam kan ook reageren met gapen (ontlading), de ademhaling kan dieper worden en de darmactiviteit kan worden opgestart (schoonmaking). Dit betekent dat de healing aan het werk is!

Tijdens de behandeling wordt er normaal gesproken niet gesproken. Je krijgt een oogmasker en een koptelefoon (optioneel)op zodat je een diepe ontspanning kunt ervaren. Elke frequentie van klankschalen dat via de koptelefoon binnenkomt heeft een unieke trilling die inwerkt op ons systeem.

Het luisteren naar deze frequentie kan je helpen kalmte te creëren, vasthouden en heling te versnellen. Je mag jezelf dus optimaal op stil zetten. Je zult alleen bezig zijn met de ervaring van het ‘hier en nu’, de toekomst en het verleden laat je even voor wat het is.

Als je geen gebruik wilt maken van een  koptelefoon, geef dat gerust aan als iets niet lekker aanvoelt want jij bepaalt wat je wel of niet aankan!

De behandeling wordt afgesloten met een kort klankbad en je krijgt de tijd om weer terug te keren in het hier en nu.

Graag zou ik de reden van je komst en klachten weten. Draag je een lichaamsvreemd voorwerp (zoals een pacemaker, stalen pennen, platen, heupprotheses) of heb je onlangs een chemobehandeling gehad meldt het aan mij.


Het wordt erg op prijs gesteld als de algemene hygiëne in acht wordt genomen. Schone kleding en een fris gewassen lichaam veraangenaamt de behandeling.

 

De behandeling geeft in de eerste plaats rust en ontspanning en ondersteunt je natuurlijke genezingsproces. Het kan toegepast worden bij chronische ziektes, maar ook bij hoofdpijn, maagpijn, nek-, schouder- en rugpijn. Het helpt bij emotionele pijnen en onverwerkte ervaringen, ook als die samenhangen met lichamelijke klachten. De behandeling is ook heerlijk als er niets aan de hand is. Het is een moment van rust, tijd voor jezelf en ontspanning.

 

De behandeling kan helpen bij:

– Piekeren en emotionele klachten
– Lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, spierklachten
– Spirituele ontwikkeling
– Stress gerelateerde klachten en overspannenheid
– Angst, burn-out klachten
– Onzekerheid
– Slaapproblemen
– Somberheid en het loslaten van negatieve denkpatronen
– Opheffen van blokkades en vastzittende emoties

 

Wilt u meer weten? Neem vooral contact op!